بسم الله الرحمن الرحیم
تحولات فلسطین و خاورمیانه، از زاویه ای دیگر – بخش سی و هشتم
در بخش های قبلی مقاله، روایت « موثقه جابر » که یکی از روایات بسیار دقیق، ارزشمند و معتبر می باشد را به صورت جزء به جزء بررسی نمودیم. این روایت، مهم ترین اتفاقات سال ظهور را به خوبی و با دقت معجزه آسایی بیان نموده و در متن خود، شواهد ارزشمندی از اعجاز و کرامت را نیز بروز داده است. طبق توصیفات این روایت، می توان با تقریب بسیار مناسبی، اوضاع و احوال خاورمیانه در سال « ظهور » را درک کرد. با این حال، متن این روایت، تا لحظه اعلام آغاز قیام جهانی مهدوی توسط امام مهدی (عج) در مسجدالحرام ادامه داشته و بعد از توصیف آن لحظه باشکوه، خاتمه می یابد.

در خصوص وقایع پس از ظهور و اعلام قیام جهانی مهدوی در مسجدالحرام، کماکان روایات مختلفی از سوی معصومین (ع) نقل شده اند. لیکن به لحاظ سندی، بخش زیادی از آن ها، در زمره روایات ضعیف السند به شمار می روند. برای مثال، روایات متعددی از کتبی همچون « مخطوط ابن حماد » در خصوص وقایع پس از ظهور ذکر شده است، لیکن در مصادر شیعی، روایات ذکر شده، به مراتب کمتر و از حیث سندی، دارای اسناد ضعیف تری می باشند.
روایت « ضعیف السند » الزاماً به مفهوم روایت بی ارزش نیست. بلکه قابلیت اتکا به آن ها، پایین تر بوده و امکان نقض بسیاری از مطالب ذکر شده در آن ها بالا است.
با توجه به این که سیاست سلسله مقالات فعلی، تکیه بر روایات دارای اسناد « صحیح » و « معتبر » می باشد، به وقایع ذکر شده در این روایات ضعیف، نمی پردازیم و به صورت مختصر، خط کلی وقایع پس از ظهور را بیان می نماییم.

با توجه به این که کتب ارزشمندی همچون « عصر ظهور » علامه شیخ علی کورانی قبلاً به این بخش از روایات مربوط به دوره پس از ظهور پرداخته اند، از تکرار مکررات خودداری نموده، و مخاطبان محترم را جهت مطالعه این بخش، به این کتاب، راهنمایی می نماییم:
https://www.ghbook.ir/index.php?option=com_dbook&task=viewbook&book_id=593&lang=fa
https://taaghche.com/book/98930/%D8%B9%D8%B5%D8%B1-%D8%B8%D9%87%D9%88%D8%B1
البته بزرگواران دیگری همچون جناب آیت الله نجم الدین طبسی و جناب آقای مصطفی امیری نیز، مطالبی در خصوص این مقاطع در مقالات و کتب خود ذکر کرده اند که می توان به آن ها نیز مراجعه کرد.
با این حال، در این کانال، در بخش های باقیمانده از این سلسله مقالات، از موازی کاری و تکرار مکررات خودداری نموده، و تمرکز خود را بر روی چند واقعه خاص که بحث برانگیز بوده و در میان محققان، محل اختلاف و بحث و مناقشه است، قرار خواهیم داد. برای مثال، مسایلی همچون « فتح قدس » و « نابودی دجال » و … بیشتر مورد توجه قرار خواهند گرفت.

ذکر یک نکته بسیار مهم: همان گونه که ذکر شد، سیاست « وعده صادق »، پوشش مباحثی است که کمتر مورد توجه سایر محققان قرار گرفته است، و یا زاویه تحلیل متفاوتی نسبت به تحلیل های موجود، ارایه می شود. به همین دلیل سایر مباحثی که توسط « وعده صادق » پوشش داده نشده است، به دلیل پرهیز از موازی کاری می باشد.
ذکر نکته بسیار مهم: به مخاطبان ارجمند توصیه می گردد که در تکیه به مطالب، حتماً به ضعف و قوت سندی روایات، توجه فرمایند. چرا که تعدادی از مطالب ذکر شده در روایات، متناقض می باشند و اولویت بندی جهت توجه به روایات « معتبر »، ضروری به نظر می رسد.
ذکر نکته بسیار مهم: بعد از اتمام این سلسله مقالات، سایر مسایل مورد مناقشه یا بحث برانگیز در خصوص برخی دیگر از « نشانه های ظهور » همچون « آتشی از مشرق »، « خورشید مغرب »، « توضیحات تکمیلی در خصوص دجال » و …، به تفصیل و با استفاده از منابع روایی معتبر و بالاخص تکیه بر آخرین دستاوردهای علمی، مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت. بنابراین ان شا الله پرونده مباحث مرتبط با ظهور، بعد از اتمام این سلسله مقالات، بسته نخواهد شد.

اما پس از اعلام قیام « امام مهدی (عج) » در مسجدالحرام، چه اتفاقی رقم خواهد خورد؟
همان گونه که در انتهای « روایت موثقه جابر » ذکر شد، همزمان با آغاز قیام مهدوی در مسجدالحرام، 313 نفر از « اصحاب امام مهدی (عج) »، از سراسر دنیا در مسجدالحرام جمع می شوند و روایت از آن ها با تعبیر زیبای « ابرهای پاییزی » که ابتدا متفرق هستند و سپس به یکدیگر می پیوندند، یاد می کند. این اتفاق احتمالاً در بستری از معجزات و کرامات و از جمله « طی الارض » رقم خواهد خورد. بجز 313 نفر « اصحاب » یا « یاران خاص » امام مهدی (عج)، هزاران نفر از « انصار » یا « یاران عام » ایشان، از نقاط مختلف کشورهای اسلامی، با شنیدن دعوت ایشان، به سوی ایشان رهسپار خواهند گشت.
یقیناً رسانه های جمعی، نقش بسیار مهمی در این خبررسانی ایفا خواهند کرد و بجز معجزات، تجهیزات پیشرفته جوامع انسانی در آخرالزمان، به خدمت قیام مهدوی در خواهند آمد!

گرچه بسیاری از تجهیزات نوین همچون رادیو، تلویزیون، ماهواره ها، رسانه های جمعی و …، توسط بسیاری از دشمنان اسلام و جهت مقابله با دین، مورد استفاده قرار می گیرند، اما با مکر خداوند متعال و اذن الهی، این تجهیزات نیز در رساندن اخبار و پیام های مهدوی و اطلاع یافتن مردم سراسر جهان از « ظهور مهدی (عج) » نقش بسیار مهمی بازی خواهند کرد!!!

در واقع قرن 20 و 21، مقعطی خاص در تاریخ بشرند. چرا که بسیاری از اختراعاتی که فقط در این دو قرن در اختیار بشر قرار گرفته اند، در خدمت مهدویت قرار خواهند گرفت. به عبارت دیگر، تصور این که ظهور در قرون قبل از قرن 20 رخ بدهد، در حال حاضر بسیار دور از ذهن می باشد! چرا که به لحاظ منطقی نیز، در ادواری که ابزار ارتباطی مردم، چاپار و نامه و طومار و نقل سینه به سینه بوده و این نقل ها و ارتباطات، دقت کافی و سرعت کافی را نداشته اند، فرآیند ظهور نمی توانست آن طور که باید و شاید رخ دهد! زیرا مردم نقاط مختلف دنیا به صورت عادلانه، از وقایع ظهور، خطابه ها و سخنرانی های امام مهدی (عج) و …، نمی توانستند بهره گیرند و بالطبع حجت بر آن ها تمام نمی شد، لیکن از قرن 20 به بعد، و بالاخص پس از انفجار اطلاعاتی در ابتدای قرن 21، ظهور کاملاً تسهیل شده و تمام ابزار لازم برای ارتباط با تمام ابناء بشر در سراسر جهان، در دسترس بوده و اتمام حجت، رخ خواهد داد!

بدین ترتیب پس از رسیدن صدای این قیام جهانی به منتظران امام مهدی (عج)، تعداد زیادی از مشتاقان ایشان، عزم پیوستن به ایشان را خواهند داشت.
با این حال به نظر می رسد که بجز « اصحاب » حاضر در « مسجدالحرام » و شیعیان و اهل سنت بیعت کننده با حضرت مهدی (عج) حاضر در حجاز، گروه های شیعه « یمن » به سرعت و با ادوات و تجهیزات جنگی خود، به سوی « حجاز » می شتابند و شیعیان عربستانی حاضر در « قطیف » و « احسا » و « بحرین »، به سوی ایشان می شتابند.
ممکن است کنترل « حجاز » چند روزی زمان برد. گرچه با اضمحلال دولت « آل فلان » در دو هفته قبل از ظهور امام مهدی (عج)، عملاً نیروی نظامی قدرتمندی از دولت ستمگر قبلی « حجاز » موجود نمی باشد و عملاً تسلط بر « حجاز » به کمک « اصحاب » امام (عج) و محبین « حجازی » و « یمنی » ایشان، عملاً کار سختی نخواهد بود. بالاخص که « سپاه سفیانی » اعزام شده به حجاز نیز به دلیل « خسف بیدا » نابود شده و هیچ نیروی رزمی قدرتمندی در برابر سپاه « حضرت مهدی (عج) » وجود نخواهد داشت.

نکته مهم این که علی رغم اطلاع ابرقدرت ها از این اتفاق بزرگ، به دلایل متعددی، امکان تحرکات جدی ابرقدرت های شرق و غرب، در آن مقطع محدود خواهد بود.
علاوه بر درگیری های بزرگ در شرق و غرب عالم که در ابتدای روایت « موثقه جابر » به آن ها اشاره شده بود، احتمالاً باقی نیروهای « رومی » یا « اروپایی » و « آمریکایی »، در سواحل مدیترانه، به سرکوب نیروهای مقاومت در « لبنان » و « فلسطین » مشغول خواهند بود تا از سقوط « دولت صهیونیستی اسراییل »، جلوگیری نماید. با توجه به این که « سفیانی » نیز قرار بود به عنوان سپری محکم در برابر دشمنان « اسراییل » عمل نماید، با « خسف بیدا »، و « شکست همزمان » از « لشکر خراسان »، بر نگرانی های غرب افزوده می گردد. چرا که تعدادی از فرماندهان، مستشاران، کماندوها و نیروهای ویژه غربی، در لشکر سفیانی حضور داشتند و علی رغم این مسایل، مجدداً شکست سنگینی بر « سفیانی » تحمیل شده و ده ها هزار نفر از نیروهای نظامی وفادار به غرب در لشکر « سفیانی » و نظام « آل فلان » و حتی « دولت لاییک ترکیه »، تار و مار شده اند!
با این حال، عملاً غرب، قدرت چندانی برای گشودن جبهه جدید در منطقه نداشته و تمام تلاش خود را برای حفاظت از « اسراییل » مصروف خواهند نمود!

با توجه به ملاحظات « ژئوپلتیکی » و « ژئواستراتژیکی »، انتظار می رود که لشکر « امام مهدی (عج) » که اعضای آن را شیعیان و محبان « شبه جزیره عربستان « اعم از « حجاز »، « یمن »، « قطیف »، « بحرین » و …، به سمت « عراق » حرکت نموده و در آن جا با حمله ای « گازانبری » با همکاری « لشکر خراسان »، « سفیانی » را از « عراق » بیرون برانند. یقیناً ثمره چنین حمله ای، استقرار « امام مهدی (عج) در « کوفه » و « بیعت » مردم « عراق » » و « لشکر ایران » به نمایندگی از محبان ایرانی ایشان، خواهد بود.

روایات نیز به استقرار امام مهدی (عج) در کوفه، اشاره می نمایند:
در تفسیر عیاشی آمده است:
« امام باقر علیه السلام در تفسیر آیه شریفه ” یا معشر الجن و الإنس إن استطعتم أن تنفذوا من أقطار السموات و الأرض فأنفذوا لا تنفذون إلا بسلطان.” فرمود: او (امام زمان علیه السلام) با هفت قبه نور در پشت کوفه فرود آید و مشخص نشود که در کدامیک قرار دارد و این آیه مربوط به زمان فرود او است. »
تفسیر عیاشی، ج1، صفحه 103
این عبارات، بسیار زیبا و لطیف هستند! به نظر می رسد که این روایات، صحنه ای را به تصویر می کشند که حضرت مهدی (عج)، در منطقه « پشت کوفه » که قریب به اتفاق محققین، آن را « نجف » می دانند، و صاحب یک فرودگاه بین المللی و یک پایگاه نظامی است، فرود می آیند!
در این جا « قبه نور » به تشعشع و درخشش شیشه های هلیکوپترهای حامل حضرت مهدی (عج) اشاره دارند که از آسمان فرود می آیند، در حالی که شیشه های درخشنده آن ها، نور خورشید را بازتاب می دهد!!! و شبیه به « قبه نور » به نظر می رسند!

بسیار جالب و شگفت انگیز است که در روایت مذکور، توصیف روایت، با پروتکل های « امنیتی » نیز سازگاری کامل دارد! به نحوی که در زمان تردد شخصیت های کلیدی، بعضاً چند هلیکوپتر با هم تردد می کنند تا مشخص نشود که فرد مذکور، در کدام هلیکوپتر نشسته است و بدین ترتیب، امکان ترور وی به حداقل برسد!
به نظر می رسد که در زمان « ظهور » نیز، یاران حضرت مهدی (عج)، ایشان را در « نجف » و « احتمالاً فرودگاه نجف » که سابقاً « پایگاه نظامی » بوده، با رعایت پروتکل های امنیتی، فرود خواهند آورد!!!
با ورود امام مهدی (عج)، « عراق » که همواره در طول تاریخ، یک « اسب سرکش » بوده و زیر سلطه هیچ حاکمی آرام نمی شده است، برای اولین بار در تاریخ، روی آرامش را به خود خواهد دید و به دست صاحبش، آرام خواهد گرفت!!! و مردم نیز جهت استقبال و بیعت، به نزد امام مهدی (عج) خواهند رفت.
گرچه در ظاهر امر، امکان حرکت به سمت « فلسطین » از همان « حجاز » نیز برای لشکر امام مهدی (عج) فراهم است، لیکن به دلایل متعددی، ایشان ابتدا در « کوفه » مستقر خواهند شد.
ان شا الله در قسمت های بعد، به علت انتخاب « کوفه » به عنوان « اولین محل استقرار حضرت مهدی (عج) » و احتمالاً « پایتخت حکومت جهانی » مهدوی خواهیم پرداخت و ادامه تحرکات حضرت را به سمت « قدس » و سایر مناطق، بررسی خواهیم کرد.
پایان بخش سی و هشتم
تحلیل و بررسی: خادم الامام (عج)
ادامه دارد …