بسم الله الرحمن الرحیم
تحولات فلسطین و خاورمیانه، از زاویه ای دیگر – بخش سی و پنجم
لازم به ذکر است که به دلیل کشف برخی مسایل مهم و جدید، در خصوص « خاندان پادشاهی اردن » که به دنبال انتشار قسمت « سی و چهارم » سلسله مقالات فعلی، رخ داد، موقتاً و قبل از پرداختن به ادامه تحرکات « سپاه امام مهدی (عج) »، چند نکته جدید را در خصوص « خاندان پادشاهی اردن » که مرتبط با بحث های این سلسله مقالات است، ذکر می نماییم. چرا که از نظر ژئوپلتیک و ژئو استراتژیک، بسیار مهم می باشند.
ذکر یک نکته بسیار مهم: در بحث های قسمت فعلی، قرار بر تکرار مباحث قبلی نخواهد بود. بنابراین دوستان و بزرگواران، می توانند پرونده اردن را به صورت ویژه، در سلسله مقالات « شاه اردن از زاویه ای دیگر »، در وبسایت « وعده صادق » ملاحظه بفرمایند:
اما در این بخش از سلسله مقالات، حول دو محور گفتگو می نماییم:
محور اول – تعداد نیروهای ارتش « اردن »
یکی از نکات جالبی که در بررسی نیروهای مسلح « اردن » به چشم می خورد، تعداد آن است. طبق برآوردها، حدود 100 هزار نفر نیروی فعال، و حدود 65 هزار نفر نیروی ذخیره، در نیروهای مسلح « اردن » خدمت می کنند.

این عدد گرچه در مقایسه با نیروهای « مسلح » کشورمان، عدد قابل توجهی محسوب نمی شود، اما در مقایسه با کشورهای عربی « خاورمیانه »، از جهات مختلفی، قابل توجه است.
اگر در بین کشورهای مناطق عربی مرکزی خاورمیانه، بخواهیم کشوری را با وضعیت مشابهی از نظر استراتژیک، ارتباط با آمریکا و اسراییل، و دشمنی و ضدیت با « محور مقاومت » در نظر بگیریم، « عربستان سعودی » از این جهات به « اردن » نزدیک تر از سایر ممالک می باشد.
با توجه در تعداد افراد نیروهای مسلح « عربستان »، در می یابیم که کل نیروهای مسلح « عربستان سعودی »، در حدود 75 هزار نفر برآورد شده است!

این مساله موقعی اهمیت بیشتری می یابد که بدانیم، جمعیت « اردن » در حدود 11 میلیون نفر بوده، و جمعیت « عربستان » در حدود 32 میلیون نفر می باشد!
به عبارت دیگر، در حالی که جمعیت « عربستان » 3 برابر « اردن » می باشد، تعداد نیروهای مسلح عربستان، « نصف » اردن می باشند!
با توجه به نکات بالا، نسبت « نیروهای مسلح » به « جمعیت » در « اردن » 6 برابر « عربستان » می باشد!
این ها همه در حالی است که « عربستان سعودی » مدت های مدیدی است که در مرزهای خود با « انصارالله یمن » درگیر می باشد! همچنین عربستان طعم ترس ناشی از تهاجم صدام به سمت شهر « الخفجی » در شمال عربستان را قبلاً چشیده است و بالطبع تمایل بیشتری برای توسعه نیروهای مسلح خود باید داشته باشد!
در حالی که اردن، مدت ها است به عنوان کمربند « امنیتی » اسراییل، نه مشکلی با اسراییل داشته و نه با همسایگانی همچون « عربستان » و « عراق »! « اردن » حتی از تمایلات کشورگشایانه « صدام » در امان بوده و به عنوان دوست همیشگی « صدام » در کنار عراق، اقدامات شومی علیه « ایران » و متحدانش داشته است!
پس به راستی این تمرکز بر افزایش تعداد نفرات و تجهیزات نیروهای مسلح، در این کشور که چندین دهه، ثبات نسبی را تجربه کرده است، به شدت مشکوک می باشد!
ضمن این که در دهه اخیر، همان گونه که در بخش های قبلی گفته شد، سلسله مانورهای « الاسد المتاهب » یا « شیر در کمین »، با میزبانی « اردن » و حضور همیشگی « آمریکا » و سایر کشورهای عربی منطقه و کشورهای اروپایی و آسیایی، در خاورمیانه برگزاری می گردد و این مساله نیز، هشداری بزرگ برای نیروهای مقاومت منطقه می باشد.

اما نکته مهم دیگری نیز در خصوص تعداد نیروهای مسلح « اردن » وجود دارد!
همان گونه که در تحلیل های مربوط به « روایت موثقه جابر »، اشاره کردیم، با احتساب 70 هزار نفر نیروی سپاه « سفیانی » که به « عراق » وارد می شوند، و با در نظر گرفتن نیمی از کشتگان « قرقیسیا » که چیزی حدود 50 هزار نفر می شوند، و حدود 20 هزار نفر نیز احتمالاً در نبرد با « ابقع » و « اصهب » از « سپاه سفیانی » کشته می شوند، می توان دریافت که ارتش « سفیانی » در ابتدای خروج وی، چیزی حدود 140 هزار نفر الی 150 هزار نفر می شوند!
این عدد با عدد فعلی مجموع نیروهای مسلح « اردن »، مشابهت دارد! چرا که کل نیروهای مسلح « اردن » اعم از نیروهای اصلی و ذخیره، چیزی در حدود 165 هزار نفر را تشکیل می دهند که با احتساب 20 هزار نفر نیروی اداری و لجستیکی، 145 هزار نفر نیروی نظامی عملیاتی و میدانی در حال حاضر در ارتش « اردن » فعالیت می نمایند!
البته لازم به ذکر است که محاسبات عددی مربوط به « روایات » از جمله « روایت موثقه جابر »، ممکن است، اعداد تقریبی بوده و عملاً به صورت قید « کثرت » بیان شده باشد و مثلاً 70 هزار نفر، الزاماً به معنای 70 هزار نفر نباشد، بلکه نشان دهنده کثرت نیروهای گسیل شده باشد. لیکن نکته عجیب این که به لحاظ ظاهری نیز، قوای فعلی « ارتش اردن »، از حیث عددی، به حداقل عدد قابل احتساب از « روایات » رسیده است و از این به بعد، با تمرکز بیشتری، باید تحرکات « خاندان پادشاهی اردن » اعم از « پادشاه فعلی » یا « فرزندانش » را مورد توجه و پایش قرار داد.
همچنین ذکر این نکته حائز اهمیت است که گرچه تعداد کلی نیروهای مسلح به میزان 140 هزار نفر، در مقابل نیروهای مسلح کشورهایی همچون « امارات »، « عربستان »، « قطر »، « کویت » و « بحرین » و … عدد قابل توجهی به حساب می آید، لیکن در مقابل نیروهای مسلح « ایران »، « عراق » و « ترکیه »، در شرایط معمول، ضعیف محسوب می شوند، اما باید به این موضوع توجه داشت که این ضعف عددی در مقابل کشورهای مذکور، با لطایف الحیلی، رفع می گردد!
حمله « رومی ها » یا « کشورهای اروپایی و آمریکایی » به مدیترانه و سایر مناطق خاورمیانه، حضور متحدان دروزی، و نیز مستشاران، فرماندهان، خلبانان و کماندوهای غربی در سپاه سفیانی ذیل عنوان « بنی کلب » یا « داییان سفیانی » در سپاه « سفیانی »، تقسیم کار اولیه با دولت « ترکیه »، در تجزیه « سوریه » و حتی « عراق »، مشغول کردن « ایران » به مشکلات داخلی و نیز اغتشاشات « مرزی » در مرزهای « شمال شرقی »، « جنوب شرقی »، « شمال غربی » و « غرب »، منجر به رفع « ضعف نسبی » ارتش « سفیانی » در برابر « ایران »، « عراق » و « سوریه » خواهد شد.

در مجموع به نظر می رسد که تعداد « نیروهای مسلح » ارتش « اردن »، هم به لحاظ « استراتژیک » و هم به لحاظ مطالعات « روایی » آخرالزمانی، حائز اهمیت بوده، و نیاز به توجه بیش از پیش دارد.
ان شا الله در قسمت بعد، ادعای « خاندان پادشاهی اردن » در خصوص « شجره انساب » این خاندان و انتساب آنان به شجره مبارکه « سادات » را با استفاده از منابع دقیق و معتبر، بررسی خواهیم کرد و مبانی « تردیدها » در خصوص « شجره نامه خاندان پادشاهی اردن » را با جزییات بیشتری ارزیابی خواهیم نمود.
پایان قسمت سی و پنجم
تحلیل و بررسی: خادم الامام (عج)
ادامه دارد …