رهبر انقلاب در دیدار شاعران فرمودند: من اسمی از بعضی شعرای زن دیگر نمیآورم؛ چون فروغ فرخزاد به اعتقاد من عاقبت به خیر هم شد. بعضیهای دیگر نه، عاقبت به خیر نشدند و نخواهند شد.
به گزارش فارس، کتاب «شب شاعران بیدل» در آستانه ولادت با سعادت امام حسن مجتبی علیهالسلام منتشر شد.
این کتاب گزارش کامل مراسم شب شعر سال 1389 در حضور حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظلهالعالی) است و برای اولین بار سخنان منتشرنشده معظمله در این دیدار را در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
متن سخنان رهبر معظم انقلاب در این دیدار به شرح ذیل است:
اولا اگر تا ساعتها بعد از این، از حضّار عزیزی که در این جلسه جمع هستند، شعر میشنیدم و بهرهمند میشدم، یقیناً من خسته نمیشدم. محدودیتهای جسمی که خیلیاش هم ناشی از سن و پیری و این چیزهاست، بحث دیگری است؛ امّا به لحاظ روحی، از شنیدن آنچه که زاده طبع شما بوده است و اینجا ادا کردید، ما لذّت بردیم؛ هرچه هم ادامه پیدا کند، لذت میبریم؛ به خصوص که همان طور که من پارسال یا پیرارسال هم گفتم- من حرکت جدید شعر و دوره جدید شعر را در ایران، یک حرکت کاملاً رو به رشد و رو به کمال مشاهده میکنم. یعنی الان شعر کشور ما، چه از لحاظ کمیّت شاعرها، چه از لحاظ پیشرفت شعر؛ یعنی آن چیزهایی که در شرع اصالت دارد -زبان قوی، تخیّل قوی، نگاه روشن به مرزهای دور، و دقّت و ریزبینی در امور جاری زندگی؛ این چیزهایی که لازم است در شعر وجود داشته باشد تا شعر، شعر باشد- حرکت رو بهر شد و رو به کمالی دارد. پس هم زبان هست، هم مضمون و محتوا به این شکلی که عرض کردیم، هست، هم یک چیز دیگری هست که من دو سه سال پیش گفتم هنوز من نمیتوانم اسمی رویش بگذارم: سبک جدیدی در شعر پدید آمده که غالباً هر کدام از دوستان که شعر میخوانند، انسان میبیند که همان سبک برخاسته یا نشأت گرفته از شرایط روزگار – که شاید به این آسانی هم کسی نتواند این شرایط را بشناسد و بشمرد- کم و بیش در همه این اشعاری که خوانده میشود، مشترکاتش دیده میشود.
نکته آخر هم این که آن جایی که به مسائل دل و عواطف و اینها میپردازید، حد نگه دارید، یعنی آن حالت عفاف و حجاب را حفظ کنید. این را بدانید شعری که آن وقت فروغ فرخزاد میگفت، در دنیای روشنفکری آن زمان هم کسی قبول نداشت. خب، ما با اینها مواجه بودیم، روبرو بودیم، همینهایی که شب توی قهوهخانهها و کافههای تهران می نشستند و عرقخوری میکردند و آنها را از مستی روی دوش میکشیدند و میبردندشان خانه، چون نمیتوانستند، بروند همانها هم معتقد نبودند که شعر باز و عریان – مثل بعضی از شعرهای فروغ فرخزاد – باید گفته شود. این در حالی بود که آن زمان فرهنگ فرهنگی مستهجنی بود که حالا گوشهای از آن هم در شعر بعضی از شعرای آن روز خودش را نشان داده بود. من اسمی از بعضی شعرای زن دیگر نمیآورم؛ چون فروغ فرخزاد اولا مرد، ثانیا به اعتقاد من عاقبت به خیر هم شد. بعضیهای دیگر نه، عاقبت به خیر نشدند و نخواهند شد؛ لذا به آنها اشارهای نمیکنم و از آنها اسم نمیآورم.
مهمترین محورهای بیانات مطرحشده عبارتند از: ظهور سبک جدید شعری در سالهای اخیر، اهمیت و جایگاه شعر برای کشور، توصیههای رهبر انقلاب به شاعران و نظر ایشان درباره برخی از شاعران پیشکسوت مانند استاد قهرمان، فروغ فرخزاد، صاحبکار، شفیعیکدکنی و …
این کتاب در 128 صفحه علاوه بر بیانات معظمله، شامل متن کامل اشعار خواندهشده، متن گفتگوی شاعران با رهبر انقلاب اسلامی در خصوص اشعارشان، بیوگرافی شاعران و تصاویر این دیدار میباشد. فیلم کامل این دیدار نیز به کتاب ضمیمه شده است.
علاقه مندان برای تهیه کتاب میتوانند با شماره تلفنهای 66483695 – 66405100 – 66410649 -021 تماس حاصل نمایند و یا به نشانی پست الکترونیک book@khamenei.ir پیام ارسال نمایند.