هدیه امام هادی (ع) به اهل تهران

0

راز بزرگی نهفته است در کلام گهر بار امام هادی علیه السلام به یکی از اهالی ری که از زیارت حسین ابن علی علیه السلام از کربلا بازگشته بود فرمودند: اگر قبر عبدالعظیم(ع) را در «ری» را زیارت می کردی مانند آن بود که حسین علیه السلام را در کربلا زیارت کرده باشی.

به گزارش «تابناک»، مقید ساختن جمله «من زار عبدالعظیم بِرِی» با نشانه گذاری و تاکید مکانی که هیچ کس را بهانه ای برای گمراه شدن از نشانی ارائه شده نباشد و از سوی دیگر قرینه ساختن سرزمین «ری» با «کربلا» از ویژگی های این کلام گهربار حضرت هادی علیه السلام است که نیازمند به تفسیر و تعمیق دارد.

چنانکه در روایات عدیده واقعه غدیر نیز آمده است که در آن رسول گرامی (ص) نخست دستان مبارک حضرت علی ابن ابیطالب (ع) را بالا برد و بالا برد، تا جايي كه سفيدي زير بغل او بر همه مردم نمايان شد و همه حضرت علي عليه السلام را در كنار پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم ديدند و او را به خوبي شناختند و دريافتند كه مقصود از اين اجتماع مسئله اي است كه مربوط به حضرت علي عليه السلام است و همگي با ولع خاصي آماده شدند كه به سخنان پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم گوش فرا دهند.

و سپس فرمود: «من کنت مولا فهذا علی مولا» یعنی ولایت و جانشینی را مقید کرد به «هذا علیٌ» تا حتی مساله ای به مانند تشابه در نام و عنوان بهانه ای برای «جانشینان جعلی» فراهم نکرده و در تاریخ، مفری موجه برای گمراهی و گمراه کردن نمانده باشد.

از این رو حضرت هادی علیه السلام، اهالی تهران و اطراف آن را در آن برهه از تاریخ که بخشی از «ملک ری» به شمار می رفت، بشارت داد به کسب فیض و توفیق زیارت مزار نورانی فقیه و عالم لازم التعظیم و امامزاده واجب التکریم جناب عبدالعظیم الحسنی علیه السلام و ضمانت نمود به پاداش بی کران زیارت ارباب معرفت حضرت حسین ابن علی علیه السلام در کربلا به موجب این زیارت.

یعنی پاداشی برابر زیارت امام معصومی که براى هيچ یک از امامان معصوم به اندازه زيارت ایشان تاکید نشده است و حضرت صادق علیه السلام فرمودند: «والله لو اني حدثتکم بفضل زيارته و بفضل قبره لترکتم الحج راسا و ما حج منکم احد…»؛ به خدا سوگند اگر در فضيلت زيارت و فضيلت مزار امام حسين علیه السلام به شما مي گفتم، به کلي حج را ترک مي کرديد و هيچ کس از شما حج نمي نمود. (کامل الزياره، ص ۲۶۷)

و نیز حضرتشان فرمودند: «كسى كه ‏توانايى زيارت حسين را داشته باشد ولى زيارت نكند، نسبت به پيامبر اسلام و ائمه عاق شده است.» که این ها همه تاکید اهل بیت (ع) و اهمیت والای زیارت حضرت حسین ابن علی علیه السلام را می رساند.

این هدیه گرانبها موجب شد تا «ری» به تعبیر رهبر معظم انقلاب به قبله تهران و نقطه امیدی برای ارادتمندان به ساحت قدسی کربلا مبدل شود و تهران امروز به عنوان پایتخت ام القرای جهان اسلام در زیر سایه معنوی این بارگاه ملکوتی قرار گیرد.

پس از کسب فیض از این کلام گهربار معصوم نیز در رجوع به مشی و مرام صالحان و عرفای عصر حاضر مواجه می شویم به بیان عارف سالک حضرت آیت الله بهجت (ره) که در خصوص زیارت امامزاده والامقام و این عالم و محدث جلیل القدر فرمودند: اهل تهران اگر هفته ای یکمرتبه به زیارت حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام نروند، جفا کرده اند.

و نیز کلام حضرت آیت الله خوشوقت که فرمودند: «امیدوارم همه شیعیان، بخصوص کسانی که نزدیک حرم مطهر ایشان هستند مثل اهالی محترم تهران و اطراف، قدر ایشان را بدانند و به زیارت ایشان مشرف شوند و اشتغال بدنیا مانع نشود از اینکه از این زیارت محروم شوند.»

که این ها و سایر بیانات و مستندات همه نشان از قدر و عظمت این قطعه از خاک ایران اسلامی است که به مثابه سرزمین مقدس کربلا در جهان در خاک پر افتخار ایران اسلامی تلالو و درخشش دارد و اهل تهران و ری به آن مفتخرند و سلام رو به قبله خود را به قبر مطهر و منور حضرت سیدالشهداء علیه السلام، پس از هر فریضه واجب به سلام به مرقد منور حضرت سیدالکریم علیه السلام ختم می کنند.

در این روزها که مصادف است با سالروز وفات حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام و نیز مقارن است با ایام شهادت عموی گرانقدر پیامبراکرم حضرت حمزه (س) عرض ادب و احترام می کنیم به روح مقدس آن والامقام که قوت قلب جناب محمد ابن عبدالله (ص) در سال های ترویج رسالت بود و سر تعظیم فرو می آوریم نزد این سلاله اهل بیت (ع) که سال های سال حضور و مجاهدت و مبارزه اش قوت قلب حضرت هادی علیه السلام و ائمه طاهرین معاصر خود بود و بر لب جاری می سازیم: «السلام علیک یا سیدالکریم و السلام علیک یا من بزیارته ثواب زیارت سیدالشهداء یرتجی».

Loading

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!