امام خمینی:
شما الان تحت نظر خدا و تحت نظر امام زمان (سلام الله علیه) هستید، ملائكه ، شما را مراقبت می كنند، نامه اعمال شما را به امام زمان (علیه السلام) عرضه می دارند.
امام خمینی:
شما الان تحت نظر خدا و تحت نظر امام زمان (سلام الله علیه) هستید، ملائكه ، شما را مراقبت می كنند، نامه اعمال شما را به امام زمان (علیه السلام) عرضه می دارند.
شاید این وصفی كه برای حضرت صاحب (سلام الله علیه) ذكر شده است دنبال همین آیه شریفه كه می فرماید كه:
قل انما اعظكم بواحدة أن تقوموا لله مثنی و فرادی
دنبال همین معنا باشد كه همه باید قیام بكنیم، قیام واحد كه بالاترین قیام همان آن شخص واحداست و همه قیام ها باید دنبال آن قیام باشد و قیام لله باشد. می گویند والعصر ان الانسان لفی خسر عصر، انسان كامل است، امام زمان (سلام الله علیه) است یعنی عصاره همه موجودات. قسم به عصاره همه موجودات یعنی قسم به انسان كامل
إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِی خُسْرٍ
حالا ببینید كه تحت مراقبت هستید. نامه اعمال ما می رود پیش امام زمان (سلام الله علیه) هفته ای دو دفعه، به حسب روایت؛ من می ترسم ما كه ادعای این را داریم كه تبع این بزرگوار هستیم، شیعه این بزرگوار هستیم، اگر نامه اعمال را ببیند و می بیند تحت مراقبت خداست نعوذ بالله شرمنده بشود. شما اگر یك فرزندتان خلاف بكند شما شرمنده می شوید، اگر این نوكر شما خلاف بكند شما شرمنده اید. در جامعه آدم شرمنده می شود كه پسرش این كار را كرده یا نوكرش این را كرد یا اتباعش این كار را كرده. من خوف دارم كه كاری بكنیم كه امام زمان (سلام الله علیه) پیش خدا شرمنده بشود. نكند یك وقت خدای نخواسته یك كاری از ماها صادربشود كه وقتی نوشته برود، نوشته هائی كه ملائكة الله مراقب ما هستند، رقیب هستند، هر انسانی رقیب دارد و مراقبت می شود، ذره هائی كه بر قلب های شما می گذرد رقیب دارد، چشم ما رقیب دارد، گوش ما رقیب دارد، زبان ما رقیب دارد، قلب ما رقیب دارد. كسانی كه مراقبت می كنند اینها را، نكند كه خدای نخواسته از من و شما و سایر دوستان امام زمان (سلام الله علیه) یك وقت چیزی صادر بشود كه موجب افسردگی امام زمان (سلام الله علیه) باشد. مراقبت كنید از خودتان، پاسداری كنید از خودتان. اگر بخواهید این پاسداری شما، در دفتری كه پاسداران صدر اسلام در او ثبت است در آن دفاتر ثبت بشود، همانطور كه آنهاپاسداری می كردند از خودشان، شما هم از خودتان پاسداری كنید تا ثبت بشود آنجا.
در بعضی روایات كه من حالا نمی دانم صحت و سقمش را، هست كه یكی از چیزهای مستحب این است كه مومنین در حال انتظار اسلحه هم داشته باشند، اسلحه مهیا، نه اینكه اسلحه را بگذارند كنار و بنشینند منتظر، اسلحه داشته باشند برای اینكه با ظلم مقابله كنند، با جور مقابله كنند. تكلیف است، نهی از منكر است، به همه ما تكلیف است كه باید مقابله كنیم با این دستگاه های ظالم خصوصا دستگاه هائی كه با اساس مخالفند.
مبادا یك وقتی نامه عمل شما برود پیش امام زمان (سلام الله علیه) و آنجا گفته بشود به امام زمان كه این پاسدارهای شما، و ایشان سرشكسته بشوند ، آقا مساله مهم است. قضیه، قضیه كشت و كشتار نیست، قیام و نهضت ما، نهضت یك رژیم طاغوتی نیست، قیام و نهضت ما یك نهضت انسانی است، یك نهضت اسلامی است، ما به كتاب و سنت می خواهیم عمل بكنیم، شما به كتاب و سنت باید عمل بكنید.
امام زمان
از خداوند تعالی مسئلت می كنم كه ظهور ولی عصر (سلام الله علیه) را نزدیك فرماید و چشم های ما را به جمال مقدسش روشن. ما همه انتظار فرج داریم و باید در این انتظار، خدمت كنیم. انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است و ما باید كوشش كنیم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پیدا بكند و مقدمات ظهور انشاء الله تهیه بشود. وقتی نامه های ما را بردند پیش امام زمان (سلام الله علیه) (در روایات هست كه هر هفته می برند ، هفته ای دو دفعه) وقتی كه می برند، اعمال ما جوری باشد كه نمایش از این بدهد كه ما تابعیم، ما آنطور نیست كه خودسر بخواهیم یك كاری را انجام بدهیم.
من خیلی ناراحت گاهی می شوم از اینكه مثلا امام عصر (سلام الله علیه) را می گویند سلطان السلاطین، خلیفه الله است. شما بدانید كه اگر امام زمان (سلام الله علیه) حالا بیاید، باز این قلم ها مخالفند با او.
باید ما بگوئیم كه عید شعبان، عید تولد حضرت مهدی (سلام الله علیه) بزرگترین عید است برای تمام بشر… وقتی كه ایشان ظهور كنند انشاء الله (خداوند تعجیل كند در ظهور او) تمام بشر را از انحطاط بیرون می آورد، تمام كجی ها را راست می كند… ایشان مامورند برای اینكه تمام این كجی ها را مستقیم كنند و تمام این انحرافات را برگردانند به اعتدال كه واقعا صدق بكند یملأ الارض عدلاً بعد ما ملئت جورا از این جهت این عید، عید تمام بشر است، بعد از اینكه آن اعیاد، اعیاد مسلمین است این عید، عید تمام بشر است، تمام بشر را ایشان هدایت خواهند كرد انشاء الله و ظلم و جور را از تمام روی زمین بر می دارند به همان معنای مطلقش.
به ما این وعده را داده اند كه در یك وقتی كه امام زمان (سلام الله علیه) ظهور كند، این اختلافات از بین می رود و همه برادروار با هم هستند.
قضیه غیبت حضرت صاحب، قضیه مهمی است كه به ما مسائلی می فهماند من جمله اینكه برای یك همچو كار بزرگی كه در تمام دنیا عدالت به معنای واقعی اجرا بشود در تمام بشر نبوده كسی الامهدی موعود (سلام الله علیه) كه خدای تبارك و تعالی او را ذخیره كرده است برای بشر آن كسی كه به این معنا موفق خواهد شد و عدالت را در تمام دنیا اجر خواهد كرد، نه آن هم این عدالتی كه مردم عادی می فهمند كه فقط قضیه عدالت در زمین برای رفاه مردم باشد بلكه عدالت در تمام مراتب انسانیت، انسان اگر هر انحرافی پیدا كند، انحراف عملی، انحراف روحی، انحراف عقلی،برگرداندن این انحرافات را به معنای خودش این ایجاد عدالت است درانسان،اگر اخلاقش اخلاق منحرفی باشد، از این انحراف وقتی به اعتدال برگردد این عدالت دراو تحقق پیدا كرده است.
امام زمان(عج)
اگر در عقائد یك انحرافاتی و كجی هایی باشد، برگرداندن آن عقاید كج به یك عقیده صحیح وصراط مستقیم،این ایجاد عدالت است درعقل انسان.در زمان ظهور مهدی موعود (سلام الله علیه) كه خداوندذخیره كرده است او را از باب اینكه هیچ كس در اولین و آخرین، این قدرت برایش نبوده است و فقط برای حضرت مهدی موعود بوده است كه تمام عالم را، عدالت را در تمام عالم گسترش بدهد و آن چیزی كه انبیا موفق نشدند به آن با اینكه برای آن خدمت آمده بودند،خدای تبارك و تعالی ایشان را ذخیره كرده است كه همان معنایی كه همه انبیا آرزو داشتند، لكن موانع اسباب این شد كه نتوانستند اجرا بكنند و همه اولیا آرزو داشتند و موفق نشدند كه اجرا بكنند، به دست این بزرگوار اجرا بشود….. اگر مهدی موعود هم مثل سایر اولیا به جوار رحمت حق می رفتند، دیگر در بشر كسی نبوده است كه این اجراء عدالت را بكند، نمی توانسته و این یك موجودی است كه ذخیره شده است برای یك همچو مطلبی.
من نمیتوانم اسم رهبر روی ایشان بگذارم،بزرگترازاین است،نمیتوانم بگویم كه شخص اول است برای اینكه دومیدركار نیست، ایشان رانمی توانیم ما با هیچ تعبیری تعبیركنیم الا همینكه مهدی موعود است،آنی است كه خدا ذخیره كرده است برای بشر.
چه مبارك است میلاد بزرگ شخصیتی كه برپا كننده عدالتی است كه بعثت انبیا (علیهم السلام) برای آن بود و چه مبارك است زاد روز ابرمردی كه جهان را از شر ستمگران و دغلبازان تطهیر می نماید و زمین را پس از آنكه ظلم و جور آن را فرا گرفته پر از عدل و داد می نماید و مستكبران جهان را سركوب و مستضعفان جهان را وارثان ارض می نماید. و چه مسعود و مبارك است روزی كه جهان از دغلبازی ها و فتنه انگیزی ها پاك شود و حكومت عدل الهی بر سراسر گیتی گسترش یابد و منافقان و حیله گران از صحنه خارج شوند و پرچم عدالت و رحمت حق تعالی بر بسیط زمین افراشته گردد و تنها قانون عدل اسلامی بر بشریت حاكم شود و كاخ های ستم و كنگره های بیداد فرو ریزد و آنچه غایت بعثت انبیا (علیهم صلواه الله) و حامیان اولیا (علیهم السلام) بوده تحقق یابد و بركات حق تعالی بر زمین نازل شود و قلم های ننگین و زبان های نفاق افكن شكسته و بریده شود و سلطان حق تعالی بر عالم پرتو افكن گردد و شیاطین و شیطان صفتان به انزوا گرایند و سازمان های دروغین حقوق بشر از دنیا بر چیده شوند و امید است كه خداوند متعال آن روز فرخنده را به ظهور این مولود فرخنده هر چه زودتر فرا رساند و خورشید هدایت و امامت را طالع فرماید.
دست عنایت خدای تبارك و تعالی به سر این ملت كشیده شده است و ایمان آنها را تقویت فرموده است كه یكی از علائم ظهور بقیه الله اروحنا فداه است.
و در حكومت عدل بقیه الله هم عدالت جاری می شود، لكن حب های نفسانی در بسیاری از قشرها باقی است و همان حب های نفسانی است كه بعضی روایات هست كه حضرت مهدی (سلام الله علیه) را تكفیر می كنند. درزمان حضرت صاحب (سلام الله علیه) هم كه ایشان با تمام قدرت می خواهند عدل را اجرا نمایند،با این ترتیب نمیشودكه هیچ كس حتی خلاف پنهانی هم نكند.و بالاخره همان ها هم كه مخالف هستند حضرت صاحب را شهید میكنند. آنان به یقین مورد تقدیر ناجی بشریت وبر پا كننده عدل الهی درسراسر گیتی روحی لتراب مقدمه الفداء می باشند.
مهدی منتظر در لسان ادیان و به اتفاق مسلمین از كعبه ندا سر می دهد و بشریت را به توحید می خواند. چه بسا كه این تحول و دگرگونی، در مشرق زمین و سپس در مغرب و اقطار عالم تحقق یابد ولیس من الله بمستنكر كه دهر را در ساعتی بگنجاند و جهان را به مستضعفان، این وارثان ارض بسپارد و آفاق را به جلوه الهی ولی الله الاعظم صاحب العصر ارواحنا له الفداء روشن فرماید و پرچم توحید و عدالت الهی را در عالم بر فراز كاخ های سپید و سرخ مراكز ظلم و الحاد و شرك به اهتزاز در آورد. وما ذلك علی الله بعزی.
امام زمان علیه السلام
و من امیدوارم كه انشاء الله برسد روزی كه آن وعده مسلم خدا تحقق پیدا كند و مستضعفان مالك ارض بشوند. این مطلب وعده خداست و تخلف ندارد، منتها آیا ما درك كنیم یا نكنیم، آن به دست خداست. ممكن است در یك برهه كمی وسایل فراهم بشود و چشم ما روشن بشود به جمال ایشان. این چیزی كه ما در این وقت، در این عصر وظیفه داریم، این مهم است. همه انتظار داریم وجود مبارك ایشان را، لكن با انتظار تنها نمی شود، بلكه با وضعی كه بسیاری دارند، انتظار نیست. اینهایی كه می گویند كه هر علمی بلند بشود و / هر حكومتی / خیال كردند كه هر حكومتی باشد این بر خلاف انتظار فرج است، اینها نمی فهمند چی دارند می گویند… ما اگر فرض می كردیم دویست تا روایت هم در این باب داشتند، همه را به دیوار می زدیم برای این كه خلاف آیات قرآن است. اگر هر روایتی بیاید كه نهی از منكر را بگوید نباید كرد، این را باید به دیوار زد، این گونه روایت قابل عمل نیست.
یك دسته دیگری بودند كه انتظار فرج را می گفتند این است كه ما كار نداشته باشیم به این كه در جهان چه می گذرد، بر ملت ها چه می ذرد، بر ملت ما چه می گذرد، به این چیزها ما كار نداشته باشیم ما تكلیف های خودمان را عمل می كنیم، برای جلوگیری از این امور هم خود حضرت بیایندانشاء الله درست می كنند دیگر ماتكلیفی نداریم،تكلیف ما همین است كه دعا كنیم ایشان بیایند وكاری به كارآنچه دردنیامیگذرد یا درمملكت خودمان میگذرد نداشته باشیم اینها هم یك دسته ای،مردمی بودندكه صالح بودند.
یك دسته ای می گفتند كه خوب باید عالم پرمعصیت بشود تا حضرت بیاید ما باید نهی از منكر نكنیم، امر به معروف هم نكنیم تا مردم هر كاری می خواهند بكنند، گناه ها زیاد بشود كه فرج نزدیك بشود. یك دسته ای از این بالاتر بودند می گفتند باید دامن زد به گناه ها، دعوت كرد مردم را به گناه تا دنیا پر از جور و ظلم بشود و حضرت (سلام الله علیه) تشریف بیاورند. این هم یك دسته ای بودند كه البته در بین این دسته منحرف هایی هم بودند، اشخاص ساده لوح هم بودند، منحرف هایی هم بودند كه برای مقاصدی به این دامن می زدند. یك دسته دیگری بودند كه می گفتند كه هر حكومتی اگر در زمان غیبت محقق بشود، این حكومت باطل است و بر خلاف اسلام است. آنها مغرور بودند، آنهایی كه بازیگر نبودند مغرور بودند به بعض روایاتی كه وارد شده است بر این امر كه هر علمی بلند بشود قبل از ظهور حضرت، آن علم، علم باطل است آنها خیال كرده بودند كه نه، هر حكومتی باشد، در صورتی كه آن روایات كه هر كس علم بلند كند علم مهدی، به عنوان مهدویت بلند كند…
امام زمان علیه السلام
ما اگر دستمان میرسید قدرت داشتیم باید برویم تمام ظلم وجورها را از عالم برداریم،تكلیف شرعی ماست منتها ما نمیتوانیم: اینی كه هست این است كه حضرت عالم را پرمیكند از عدالت، نه شما دست بردارید از این تكلیفتان، نه اینكه شما دیگر تكلیف ندارید. و لهذا می بینید فساد در آن وقت بود و حالا هم هست و تا آخر هم خواهد بود بله، در زمان حضرت صاحب (سلام الله علیه) حكومت واحد می شود، قدرت حكومت…
عدالت یك عدالت اجتماعی در همه عالم می آید اما نه این كه انسان ها بشوند یك انسان دیگر، انسان ها همان ها هستند كه یك دسته شان خوبند، یك دسته شان بد، منتها آنهایی كه بد هستند دیگر نمی توانند كه كارهای خلاف بكنند.
یكی می خواهد كه بیاید احیاء كند این افكار را و من امیدوارم كه انشاء الله حضرت بقیه الله زودتر تشریف بیاورند و این طبیب واقعی بشر، با آن دم مسیحائی خود اصلاح كند اینها را. روز جمعه به ولی امر (عج) ، متعلّق است. فقها از طرف امام (علیه السلام) حجت بر مردم هستند.
كسی كه در زمان حضرت صاحب (عج) باشد و با نواب اربعه روابط داشته باشد و به حضرت نامه بنویسد و جواب دریافت كند به این موضوع توجه دارد كه در فراگرفتن مسائل به چه اشخاص باید رجوع كرد.
اسحاق بن یعقوب نامه ای برای حضرت ولی عصر (عج) می نویسد و از مشكلاتی كه برایش رخ داده سؤال میكند،ومحمد بن عثمان عمری ـ نماینده آن حضرت ـ نامه را میرساند.جواب نامه به خط مبارك صادر میشود كه… در حوادث وپیشامدها به راویان حدیث ما رجوع كنید، زیرا آنان حجت من برشمایند و من حجت خدایم…از غیبت صغری تا كنون كه هزار و چند صد سال می گذرد و ممكن است صد هزار سال دیگر بگذرد و مصلحت اقتضا نكند كه حضرت تشریف بیاورد، در طول این مدت مدید احكام اسلام باید زمین بماند و اجرا نشود؟ و هر كه هر كاری خواست بكند؟ هرج و مرج است؟! قوانینی كه پیغمبر اسلام در راه بیان و تبلیغ و نشر و اجرای آن بیست و سه سال زحمت طاقت فرسا كشید فقط برای مدت محدودی بود؟ آیا خدا اجرای احكامش را محدود كرد به دویست سال؟ و پس از غیبت صغری اسلام دیگر همه چیزش را رها كرده است؟ اعتقاد به چنین مطالبی یا اظهار آنها بدتر از اعتقاد و اظهار منسوخ شدن اسلام است.
معنای نداشتن حكومت این است كه تمام حدود و ثغور مسلمین از دست برود، و ما با بی حالی دست روی دست بگذاریم كه هر كاری می خواهند بكنند؟ و ما اگر كارهای آنها را امضاء نكنیم رد نمی كنیم. آیا باید اینطور باشد؟ یا این كه حكومت لازم است و اگر خدا شخص معینی را برای حكومت در دوره غیبت تعیین نكرده است لكن آن خاصیت حكومتی را كه از صدر اسلام تا زمان حضرت صاحب (عج) موجود بود برای بعد از غیبت هم قرار داده است.
تبیان