فرانسه از استخوان الجزایری‌ها برای ساخت صابون استفاده کرده است

0
مقام الجزایری: فرانسه از استخوان الجزایری‌ها برای ساخت صابون استفاده کرده است - کراپ‌شده

مقام الجزایری: فرانسه از استخوان الجزایری‌ها برای ساخت صابون استفاده کرده است - کراپ‌شده

مشاور امور تاریخی رئیس جمهور الجزایر فاش کرد که فرانسوی‌ها در دوره استعمار این کشور از استخوان مقاومت‌کنندگان الجزایری برای ساخت صابون و تصفیه شکر استفاده می‌کردند.

  «عبدالمجید شیخی» مشاور امور تاریخی رئیس جمهور الجزایر در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رسمی این کشور از جنایت‌های فرانسه در دوره استعمار الجزایر پرده برداشت.

طبق گزارش خبرگزاری «آناتولی»، عبدالمجید شیخی مورخی است که «عبدالمجید تبون» رئیس جمهور الجزایر او را برای مذاکره با فرانسوی‌ها در ارتباط با پرونده‌های دوره استعمار (۱۸۳۰/۱۹۶۲) مأمور کرده است.

شیخی در مصاحبه یادشده گفت: «پس آنکه فرانسوی‌ها در الجزایر کشتار به راه انداختند، استخوان بسیاری از [مردم] الجزایر را که [خود] آنها را کشتند، برای استفاده در صابون‌سازی و تصیفه شکر به “مارسی” بردند».

عبدالمجید شیخی در ادامه گفت که استعمار، «الجزایر را به میدان واقعی آزمایش‌ اقدامات وحشیانه تبدیل کرد؛ آزمایش‌هایی بعدها در مستعمره‌های دیگر به آن را به کار برد بویژه در آفریقا؛ آفریقایی که از تجارت برده رنج می‌برد. در تجارت برده، شخصیت‌های برجسته‌ای از جامعه فرانسه دست داشتند که تمام این‌ها روش‌هایی ثبت شده در تاریخ است».

شیخی همچنین گفت که طرف فرانسوی «مانع می‌شود که الجزایر آرشیو (اسناد، تصاویر و…) دوره استعمار را بازگرداند».

مشاور رئیس جمهور الجزایر ادامه داد، فرانسه می‌ترسد که با رونمایی از آن آرشیو «وجهه‌ و چهره‌ای که این کشور تلاش دارد آن را تبلیغ کند به عنوان یک کشور متمدن مبتنی بر دموکراسی و احترام به حقوق بشر، تخریب شود».

طبق گزارش آناتولی، فرانسه و الجزایر چهار سال است که در ارتباط با چهار پرونده تاریخی که تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده، در حال مذاکره هستند که یکی از آنها مربوط به آرشیو الجزایر است؛ آرشیوی که مقامات فرانسوی نمی‌پذیرند آن را به الجزایر تحویل دهند.

پرونده دوم مربوط به بازگردانی جمجمه‌ رهبران انقلاب مردمی است و پرونده سوم مربوط به پرداخت غرامت به قربانیان آزمایش‌های هسته‌ای که این کشور بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۶ در صحرای الجزایر آن را انجام داد.

پرونده چهارم نیز متعلق به مفقودان انقلاب «التحریر» (۱۹۵۴-۱۹۶۲) است که به گفته مقامات الجزایری تعداد این افراد به دو هزار و دویست نفر می‌رسد.

منبع: فارس

Loading

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!