به نام خدا
چرا نستله صهيونيستي است؟
در اين راستا، ملتهاي مسلمان و آزاده به اين نتيجه رسيدهاند که هر نوع رابطهي مشخصاً اقتصادي که منجر به تقويت اين رژيم گردد توجيه ناپذير است؛ و بالمآل تحريم اقتصادي شرکتهاي حامي رژيم صهيونيستي ميتواند از اهرمهاي فشار مناسب جهت مقابله با اين ظالمان به حساب آيد.
ماهيت و پيشينه
«در سال 1866 ميلادي، داروسازي به نام هانري نستله در شهر ويوي سوييس، با استفاده از ترکيب شير گاو، آرد و شکر، غذاي جايگزيني را براي نوزاداني که از شير مادر محروم بودند، فراهم کرد. او توليد اين محصول جديد را با نام «لاکتوز فارينا نستله» در سال 1867 شروع کرد.
امروزه نستله، شرکتي چند مليتي و از بزرگترين توليدکنندگان مواد غذايي و آشاميدني در جهان است؛ و دفتر مرکزي شرکت نستله در ويوي سوييس قرار دارد.»
نستله ايران در تاريخ 9 اسفند 73 (28 فوريه 1995) نزد اداره ثبت شرکتها و موسسات غير تجاري به ثبت رسيد و در تاريخ 9/9/2001 موفق به اخذ مجوز هيئت وزيران شد و سرمايه گذاري 000/500/42 دلاري آن در دو مرحله زير انجام پذيرفت. (به نقل از سايت نستله ايران)
شاخه هاي مختلف نستله!
1.خريد امکانات توليدي موجود از يک شرکت داخلي
2. توليد شير خشک مخصوص شيرخواران به عنوان يک پروژه جديد
شرکت نستله ايران نماينده فروش انحصاري نستله سوئيس ( اس – آ) و ادارات فروش و توزيع محصولات نستله را نيز بر عهده دارد. نستله سوئيس مالک اعظم سهام نستله ايران بوده و مديريت اين شرکت را نيز برعهده داشته و همچنين تعيين کننده بازارهاي هدف و ميزان صادرات براي نستله ايران مي باشد. تيم نستله ايران متشکل از 180 نفر پرسنل حرفهاي آموزش ديده است. محصولات شرکت نستله درايران نسکافه،کافي ميت، شير خشک بچه، سرلاک و مگي ميباشد. که دراين ميان مگي به سفارش نستله ايران در شرکت نستله ترکيه توليد مي شود.
طبق اعلام پايگاه اينترنتي نستلهي ايران، امور مشتريان نستله با 5000 نفر از خانم هاي ايراني ارتباط نزديک داشته و به آنها آموزش ميدهد. همچنين اين شرکت از 10 ماشين تبليغاتي براي توزيع و تبليغ محصولات خود استفاده ميکند.
همچنين عرضهي رايگان برخي محصولات در برخي محافل و مجالس فرهنگي مانند جشنوارهي فيلم فجر (سال 85) آگهيهاي روزنامهها، بيلبوردها، دانشگاهها، اتوبوسها، متروي شهري و… از جملهي فعاليتهاي ديگر تبليغاتي اين شرکت به شمار ميآيد.
همچنين شرکت نستله در اسفند 1384، اقدام به برگزاري يک جشن و مسابقهي بزرگ سراسري در ايران نموده است و برندگان اين مسابقه را به تور کشور سوييس فرستاده است.
به ادعاي پتير برابک، «رئيس شرکت نستله که د مصاحبهاي با نشريهي اشپيگل در هفتم مه 2001 عنوان کردهاند: «ما به عنوان بزرگترين توليد کنندهي مواد غذايي و انواع نوشيدني در جهان، تقريباً بر زندگي تمام مصرفکنندگان در سراسر جهان تأثير ميگذاريم.»[3]، تأثير شرکت غذايي نستله بر زندگي مصرفکنندگان در جهان انکار ناپذير است.
شايد پذيرش اين واقعيت در وهلهي اوّل کمي مشکل بنمايد ولي بايد پذيرفت که اين شرکت واقعاً بر زندگي بسياري از مصرفکنندگان جهان تأثير ميگذارد، اما در مورد نوع تأثيرگذاري، بايد ببينيم که سهامداران و صاحبان اين شرکت به چه ميزان به ارزشهاي انساني وفادارند.
“آقاي پيتر برابک(Peter Brabeck)، رئيس شرکت نستله، در سال 1998 جايزهي جوبيلي (Jubilee award) را از دست بنيامين نتانياهو در جشن پنجاهمين سالگرد تاسيس اين غدهي سرطاني دريافت نمود. اسم وي در ليست منتشر شده توسط (Website Virtual Israel) در 14 اکتبر 1998 در بخش صنايع غذايي ديده ميشود که صحت اين ليست توسط کميسيون حقوق بشر اسلامي (Islamic Human Rights Commision) به تأييد رسيده است. قابل توجه اين که جايزهي جوبيلي، جايزهاي است که رژيم اشغالگر قدس به اشخاص يا سازمانهايي که به منظور توسعهي اقتصادي اين رژيم در خاک فلسطين اشغالي سرمايهگذاري ميکنند، پرداخت ميکند، که سهم نستله از اين جايزه 24% از 5/6 ميليون دلار کمکهاي اسرائيل به شرکتهاي حامي اقتصادي اين رژيم در سال است.”
اين شرکت سرمايهگذاري در فلسطين اشغالي را در سال 1995با خريد 10? سهام شرکت توليد محصولات غذايي در اسرائيل (Osem) آغاز کرد. دو سال بعد سهام خود را با هزينهي 140 ميليون دلار از 10% به 50.1% افزايش داد. در سال 2002 طي قراردادي، مشمول معافيت مالياتي رژيم غاصب صهيونيستي شد[5]. همچنين اين شرکت در سال 2000 مليونها دلار جهت توسعهي مراکز تحقيقات (R&D) خود در اسرائيل سرمايهگذاري کرده است. [6]شرکت اوسم در سال 2001 حدود 460 ميليون دلار فروش داشته است که 15 درصد آن از صادرات بودهاست.
شرکت اصلي نستله اکنون در سرزمينهاي اشغالي در شهرک سديروت است. شهرکي که در شمال غزه ساخته شده است. نيمي از يهوديان اين شهرک ظرف 10 سال اخير به اين منطقه مهاجرت کرده اند. نستله در شهرک سديروت شرکتي به مساحت 700 مترمربع احداث کرده و قرار است مرکز تحقيقاتي با زيربناي 1700 مترمربع در همانجا تاسيس نمايد. به طور کلي اين شرکت در مناطق اشغالي 4000 پرسنل داشته و در مناطق مختلف اسرائيل 11 شعبه دارد که همگي در مناطق اشغال شده قرار دارد.
همچنين شرکت نستله در سال 2000 ميلادي مبلغ 6/14 ميليون دلار به صندوق غرامت هولوکاست واريز کرده است. [8] لازم به يادآوري نيست که اين صندوق که مبتني بر افسانهاي دروغين است يکي از منابع تامين مالي رژيم صهيونيستي براي ادامهي حيات خود است.
به اعلام اتاق بازرگاني سوييس، يکي از مهمترين شيوههاي موفقيت که توسط نستله ارائه شده، اين است که مصلحت هر شرکتي در دنيا در اين است که به تجارت و بهرهبرداري در اسرائيل بپردازد[10]. تلاشهاي اين شرکت و صادرات محصولات توليدي آن در سرزمينهاي اقتصادي در اوج زمان انتفاضه، رژيم جنايتکار صهيونيستي را از محاصرهي اقتصادي نجات داد[11]. علاوه بر اين اين شرکت با انجام اقدامات خيريه براي شهرکنشينان اشغالگر يهودي، باعث ايجاد حس زندگي بهتر براي آنان گرديده است. لذا آنان را به ماندن در سرزمينهاي اشغالي اميدوار کرده است.
حال به صحبتهاي پيتر برابک باز ميگرديم؛ اين شرکت بر زندگي بسياري تأثيرگذار است ولي چگونه ميتواند ادعاي تأثيرگذاري مثبت بر زندگي انسانها داشته باشد و حال آنکه به دليل حمايتش از ظلم اسرائيل، مورد تحريم گروههاي آزادهي بسياري در سراسر جهان واقع شده است.
البته اين سواي شايعات و حقايقي است که سخن از تأثيرات منفي اين شرکت از بعد فني و توليدات ميگويند؛
“در سال 1977 بود که نستله به خاطر توزيع گمراه کننده شير خشک به جاي شير مادر ، در معرض تحريم جهاني قرار گرفت؛ دليل آن واضح بود. شير خشک موجب بيماري شيرخوار ميشد چراکه مواد مختلف طبيعي را که در شير مادر يافت ميشود دارا نبود، ونيز بخاطر قيمت بالاي آن، مادران ناگزير آن را با آب بيش از اندازه مخلوط ميکردند، که اين امر سبب سوءتغذيه طفل شيرخوار ميگرديد. علاوه بر اين، آبي که جهت مخلوط کردن آن استفاده ميشود، در بسياري از نقاط جهان آب غير مناسب براي نوشيدن است. در ضمن اگر مادر دائماً به طفل خود شير خشک بدهد، شير او خشک خواهد شد؛ و اين در حالي بود که نستله، مقدار زيادي از اين شير خشکها را- با رويکردي تبليغاتي -در بيمارستانها به طور رايگان توزيع کرده بود و در نتيجه بسياري از کودکان از لذت مکيدن پستان مادر محروم و دچار سوء تغذيه شده بودند.
پس از چنين ماجرايي در سال 1984 گروههاي خواهان تحريم نستله، اين شرکت را مجبور کردند تا تحت نظارت سازمان بهداشت جهاني از تبليغات فريب آميز (چون افزودن نوشتهي شير مادر بر جعبه شير خشک) براي توليد شير خشک بپرهيزد. اما در 1988 دوباره وضع به حالت قبل بازگست.
وزارت بهداشت و درمان ايران نيز، بيش از 15 سال هيچگونه مجوزي براي واردات محصولات شير خشک توليدي نستله صادر نکرده است و محصول اين شرکت به شکل غير قانوني وارد کشور ميشده است.”
“همچنين به گزارش پايگاه اينترنتي خبرگزاري فرانسه گروه طرفدار محيط زيست “صلح سبز” از شرکت غذايي نستله خواسته است از حق ثبت يک نوع قهوهي تراريخته و ساير مواد غذايي اصلاح شدهي ژنتيکي صرفنظر کند. بر طبق اين گزارش، اين گروه طرفدار محيط زيست در آستانهي نشست عمومي سالانهي شرکت نستله، با انتشار بيانيهاي اين درخواست را داشته است. در اين بيانيه خطر چنين پروانههاي ثبتي بر اقتصاد، بومشناسي (اکولوژي) و سلامت، غير قابل قبول بيان شده است.
صلح سبز افزوده است: با اين حال پروانهي ثبت نشان ميدهد نستله، همچنان به دلايل اقتصادي به دنبال مهندسي ژنتيک است و در تلاش است کنترل کامل توليد غذا را بدست گيرد.”
بر اساس گزارشي که نشريهي فوربس در ارديبهشت1383 به نقل از سازمان جهاني کار منتشر کرد، نستله براي توليد شکلات از کارگران خردسال استفاده ميکند. در بررسي هاي بعدي مشخص شد بيش از دويست و پنجاه هزار کودک افريقايي در مزارع اين شرکت در غرب آفريقا کار مي کنند.
همچنين برخي نشريات خبري را منتشر کردند که: “هزاران کودک چيني بر اثر مصرف شير خشک «نستله» بيمار شدهاند. مقامات بهداشتي چين، اعلام کردهاند که بر اساس استانداردهاي بهداشتي اين کشور، ميزان مجاز يد موجود در هر 100 گرم شير خشک براي شيرخواران، 20 تا 150 ميکروگرم است؛ در حاليکه در شير خشکهاي شرکت مذکور بيش از 150 ميکروگرم يد موجود بوده است که مصرف آن منجر به ورم غدهي تيروئيد خواهد شد. بر همين اساس، شرکت نستله، از دولت و مردم چين عذرخواهي کرده است!”
نستله کودکان را ميکشد!
اين شعاري بود که 30 سال پيش سوييس را تکان داد و از خواب بيدار کرد. خجالتآور بود که نهايتاً نستله فقط عليه پديد آورندگان اين شعار شکايت کرد و سعي نمود که صداي مخالفان را در گلو خفه کند. دنيا واکنش بزرگي به اين محاکمه نشان داد و خطرات سودجويي از طريق غذاي مصنوعي نوزادان، جواب خود را با بحث و جنجال مردم گرفت.
عواقب عمدهفروشي شير خشک نوزادان و خطر بيماري ناشي از آن اولين بار 70 سال پيش به آگاهي عموم مردم رسيد. “The Baby Killer” خبري را منتشر کرد که بر اساس حقايقي از تحقيقات در افريقا استوار بود و با کمک مثالها و عکسهايي متأثر کننده عواقب منفي احتمالي اين محصولات را ارائه کرده بود. اين خبر مکرراً به چاپ رسيد و به زبانهاي مختلف ترجمه شد.
در همان سال گروهي کاري از سوئيس به نام “Dritte Welt Bern” به ترجمه آلماني اين مقاله همت گمارد و آن را با تيتري نو و تحريک کننده – نستله کودکان را ميکشد!- به چاپ رساند. اين گروه در مقدمه متذکر شده بود که عليرغم واکنش غير اخلاقي نستله، خود را ملزم ميداند که توجه عموم مردم سوئيس- سرزمين مادري نستله- را به نتايج اين تحقيقات معطوف کند.
از جملهي سياست هاي مهم ديگر اين شرکت براي توسعهي سودآوري خود، تلاش بارز جهت تغيير الگوي مصرف در مصرف کنندگان مي باشد. “” فعاليت شرکت نستله و سياست توسعه فروش شير خشک براي اطفال، يکي از مشهورترين نمونههاي نفوذ خارجي در الگوهاي مصرف خصوصاً در کشورهاي جهان سوم، است . اين شرکت براي ترويج فرآوردهاي غذايي خود و جايگزين کردن آنها به جاي شير مادر سياست فعالي را به مرحله اجرا درآورد. براي اين منظور روشهاي متفاوتي به کار گرفته شده است :
1ـ توزيع مجاني و غالباً خانه به خانه ي بطريهاي شير و محصولات لبني ( لاکتوژن )
2ـ اجراي برنامههاي تبليغاتي در بيمارستانها و زايشگاهها. اين برنامهها توسط مأموران خاصي موسوم به «پرستاران شير» صورت ميگرفت ، اين پرستاران يونيفورم سفيد ميپوشيدند و نتيجتاً به راحتي ميشد آنها را با کارکنان بيمارستان اشتباه گرفت .
3ـ توزيع مجاني کارتهاي مربوط به وزن نوزادان با تبليغ لاکتوژن . جملهاي با اين مضمون هم در اين کارتها نوشته شده بود که مادران تاحد امکان بايد کودکان را با شير خود تغذيه کنند . اما عملاً چند درصد مادران قادر به خواندن اين نوشته بودند؟
4ـ تبليغات تلفيقي در بيمارستانها و راديو . در اينجا گفته ميشد که مصرف اين فرآوردهها، نيرو و قدرت به کودکان ميبخشد( براي مثال اين دو موضوع درنيجريه اهميت زيادي دارند). در جامائيکا تبليغ به اين شکل بود: «لاکتوژن باعث نيرومندي و سلامتي است » يا «انرژي و قدرت مي بخشد».
مصرف شير خشک همراه با برخي نمادها ، يعني «نو»، «بهتر» و نظاير آن بود. دکتر تي. ان ملت نليما در باب آگهي تبليغاتي که در سال 1974 به مدت دو سال در راديوي کشور سيرالئون پخش ميشد، مينويسد : « در آگهي ، مادر از کودکش ميپرسيد که آيا لاکتوژن را دوست دارد؟ کودک با خنده شديدي پاسخ ميداد: اوم،اوم… مادراني که اين آگهي را ميشنيدند معتقد ميشدند که لاکتوژن براي کودکان بهتر از شير مادر است . اينان نمي دانستند که در اين آگهي در واقع يک مونتاژ صداست .
يعني در آغاز سوال مادر از کودک ضبط شده و سپس صداي قهقهه و خنده کودک، که علت آن قطعاً چيز ديگري و احتمالاً همان شير مادر بود ، به آن افزوده شده است» در حال حاضر شير خشک در بسياري از کشورهاي جهان سوم مصرف بسيار وسيعي دارد.
خبرگزاري برنا نيز در 10 آبان 1387 در خبري اعلام کرد: “در زمستان سال 1383، صدها پرنده، دام و حيوان خانگي در ونزوئلا مردند. کارشناسان علت مرگ را بيماري کبدي ناشي از مواد غذايي آلوده تشخيص دادند. اين مواد غذايي توسط نمايندگي نستله در اين کشور توزيع شده بود. مجلس ملي ونزوئلا نستله را مقصر شناخت و آن را به پرداخت غرامت محکوم کرد.”
اينها همه بيانگر گوشهاي از عدم تعهد اين شرکت در قبال زندگي و ارزشهاي انساني ميباشد و نشان ميدهد ادعاي آقاي برابک مبني بر تأثير مثبت اين شرکت بر زندگي بشر عوامفريبي و تبليغات پوچي بيش نميباشد.
حاميان صهيونيست: ما تنها نيستيم!
نام شرکت نستله به دليل اين ارتباط وثيق اقتصادي با رژيم صهيونيستي در ليست معتبرترين نهادهاي بينالمللي تحريم اسرائيل موجود است؛ و تاکنون در نقاط مختلف جهان، اين شرکت توسط گروههاي مختلف مسلمان و غير مسلمان، به دليل کمک به رژيم صهيونيستي تحريم شده است.
از جمله نهادهاي معتبر جهاني که اين شرکت را در محکوميت جنايات رژيم صهيونيستي تحريم کردهاند، يکي از بزرگترين اتحاديههاي تجاري اروپا (UNSION) و يک نهاد مسيحي عمده به نام (Christian Aid) هستند که هر دو غير مسلمانند. گروهها و نهادهاي اسلامي مختلف نيز از چند سال پيش (پس از آغاز انتفاضهي دوم) نستله را در ليست تحريم خود قرار دادهاند. دهها گروه اسلامي در اروپا و آمريکا، به منظور تحريم شرکتهاي صهيونيستي، سايت تخصصي اينترنتي تأسيس کردهاند که در ليست اکثر آنها نام شرکت نستله موجود است.
از جمله نهادهاي بينالمللي ديگر تحريمکنندهي نستله، اتحاديهي عربي تحريم اسرائيل است که پس از تحريم، اين شرکت، با واکنش شديد مدير عامل نستله مواجه شد. پاسخ رسمي شرکت نستله به تهديد تحريم اتحاديهي عرب در تير ماه 85 اين بود که: «قصد تسليم در برابر تحريم کشورهاي عربي را نداريم.»
سازمانهاي مدافع اعراب در بريتانيا، از جمله سازماني که (دوستان الاقصي) ناميده ميشود، براي تحريم محصولات نستله، به دليل فعاليت آن در اسرائيل، فراخوان داده بودهاند. اما هيچ کمپاني از جمله کمپاني نستله و اورئال پاريس، فعاليتهايشان را نه به خاطر فراخوانهاي قبلي و نه فراخوان اخير متوقف نکردند.
گاد پروپر، مدير عامل Osem در اين باره ميگويد: «نستله تسليم تحريم نميشود. اين که کسي در سوريه تصميم به تحريم نستله گرفته باشد، به معناي آن نيست که تأثيري بر شرکت داشته باشد. من مطمئنم که شرکت تسليم نخواهد شد. اين موضوع از پاسخ رسمي شرکت به تحريمها، هويدا است”.
وظيفهي ما؟
حال سؤال اين است:
وظيفهي ما در مقابل اين غول اقتصادي حامي ظلم چيست و چگونه ميتوانيم با آن مقابله کنيم؟ و چگونه و چه زماني مي توانيم قانون حمايت از انقلاب اسلامي مردم فلسطين را به طور کامل اجرايي و عملي نماييم؟
… ماده 8
هر نوع برقراري رابطهي اقتصادي و تجاري و فرهنگي با کمپانيها و مؤسسات و شرکتهاي وابسته به صهيونيستها در سطح جهان ممنوع ميباشد.
بصره: وزارت امور خارجهي جمهوري اسلامي ايران موظف است ظرف مدت يک سال، در حد امکان ليست کامل شرکتها و مؤسسات و کمپانيهاي صهيونيست را در سطح جهان شناسايي و به مجلس شوراي اسلامي و هيأت دولت ارائه دهد.
(قانون فوق در جلسهي علني روز چهارشنبه نوزدهم ارديبهشت 1369 مجلس شوراي اسلامي تصويب و در تاريخ19/2/1369 به تأييد شوراي نگهبان رسيده است.)
همچنين در تاريخ 29 شهريور 1371 در يک قانون جامع و صريح، مجلس شوراي اسلامي قانوني با عنوان «قانون واحده اسلامي» به تصويب ميرساند که جاي هيچ گونه توجيح و سهلانگاري باقي نميگذارد:
«ماده 1 – عقد هر گونه قرارداد – چه مستقيم و چه از طريق واسطه با شرکتها يا اشخاص مقيم اسراييل يا با افراد تبعه اسراييل يا افرادي که براي اسراييليا به نفع آن کشور کار ميکنند صرف نظر از محل اقامت آنان، براي کليه افراد حقيقي يا حقوقي ممنوع ميباشد و به ويژه زماني که اين گونه قراردادها درارتباط با معاملات بازرگاني، عمليات بازرگاني يا هر گونه مبادلهاي بدون توجه به ماهيت آن منعقد ميشود. شرکتها و مؤسسات ملي و خارجي که دراسراييل داراي منافع، شعب يا نمايندگي هستند نيز بايد از انجام هر گونه معامله با شرکتها و اشخاص فوقالذکر خودداري کنند.»
سخن آخر :
امام خميني (ره) : ” مسلمين بايد از استعمال کالاهاي اسرائيلي خودداري کنند و رابطه با اسرائيل و عمّال آن، چه رابطه ي تجاري، چه رابطه ي سياسي حرام و مخالفت با اسلام است.”
مقام معظم رهبري(مدّظله العالي): “خريد هر گونه کالايي که موجب تقويت صهيونيسم شود، جايز نيست.” (پاسخ به استفتاي دفتر نمايندگي ايران در آلمان، 25 ارديبهشت1380)
“بايد از معاملاتي که به نفع دولت غاصب اسرائيل- که دشمن اسلام و مسلمين است- خودداري شود و واردکردن و ترويج کالاهاي آنان که از ساخت و فروش آن سود مي برند، براي هيچ کس جايز نيست. هم چنين خريد آن کالاها از سوي مسلمانان، به خاطر مفاسد وضررهايي که براي اسلام و مسلمين دارد، جايز نيست.” (رساله اجوبه الإستفتائات، ترجمه فارسي، پاسخ به پرسش1347)
منبع: www.ommatnews.ir